PRODUKTY

POZOSTAŁE

Syrop glukozowy w proszku

Syrop glukozowy w proszku jest uzyskiwany poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego. Dodatkowo w czasie suszenia poddajemy go procesowi, dzięki któremu zwilżalność i rozpuszczalność jest natychmiastowa, czyli uzyskujemy produkt typu instant.

 

Syrop glukozowy w proszku stosuje się w produkcji wszelkich mieszanek spożywczych na sucho typu instant , szybko rozpuszczalnych .
Jego dodatek podnosi temperaturę zamarzania, stabilizuje piany, zapobiega krystalizacji.

 

W cukiernictwie syrop glukozowy polepszają konsystencję wyrobów , reguluje lepkość ciasta , oraz jego kruchość i porowatość , zapobiega nadmiernemu wysuszaniu , przedłuża świeżość produktów. Dodatek syropu glukozowego przyczynia się do uwydatnienia naturalnego smaku i aromatu.

 

Syrop glukozowy  stosowany w postaci sproszkowanej :

– jest wygodniejszy w użyciu

– nie wymaga specjalnych  warunków przechowywania

– posiada 18 miesięczny okres przydatności do spożycia

 

Opakowanie :

Worki 25kg , BIG BAG 1 000kg

 

ZASTOSOWANIE:

Lody

Kremy

Suche mieszanki

Desery