Fat filled milk powder instant
Fat filled milk powder instant, czyli natłuszczane mleko w proszku typu instant.
To typowy proszek mleczny, znany na całym świecie. Laktopol ma go w swojej ofercie od ponad 30 lat – niemal odkąd powstała proszkownia w Suwałkach. Jest to zdecydowanie najpopularniejszy rodzaj dostępnego sproszkowanego mleka.
Otrzymujemy je poprzez wysuszenie pasteryzowanego odtłuszczonego mleka metodą rozpyłową. Tłuszcz mleczny zredukowany jest do 1,5%, a poziom wody nie przekracza 4%.
Rozwój technologii w przemyśle mleczarskim pozwala dostarczyć coraz bardziej zaawansowane i zróżnicowane wersje tego produktu.
W zależności od użytej temperatury w procesie produkcyjnym uzyskujemy mleko w proszku w trzech poziomach obróbki cieplnej:
LH – niskodogrzewane
MH – średniodogrzewane
HH – wysokodogrzewane
Opakowanie:
worki 25 kg, big bagi
lody
piekarnictwo
cukiernictwo
ciastkarstwo
jogurty
odżywki oraz mleczne mieszanki dla niemowląt
przemysł mięsny
koncentraty spożywcze
Fat filled milk powder instant, czyli natłuszczane mleko w proszku typu instant.
To nasz najnowszy produkt z grupy fat filled powder instant. Jest produktem o doskonałej rozpuszczalności na zimno i na ciepło, stosowanym głównie do napojów mlecznych, zabielania kawy i herbaty.
Laktoza spożywcza to cukier mlekowy wyprodukowany z serwatki podpuszczkowej powstającej przy produkcji sera.
Maślanka w proszku to produkt uzyskiwany poprzez rozpyłowe suszenie płynnej, słodkiej maślanki pozyskanej przy produkcji masła. Posiada smak zbliżony do mleka odtłuszczonego w proszku.
Oferujemy mieszanki mleczne jako odpowiedź na potrzeby odbiorców.
Mleko w proszku odtłuszczone instant to produkt o bardzo dobrej zwilżalności. Rozpuszcza się w wodzie w kilka sekund, szybciej niż standardowe mleko odtłuszczone w proszku.
Mleko pełne w proszku to produkt otrzymywany poprzez pasteryzację, odparowanie i wysuszenie płynnego mleka pełnego.
Olakta 76 to produkt uzyskany na drodze suszenia odpowiednio dobranych płynnych składników, głównie tłuszczu roślinnego. To doskonały nośnik tłuszczowy.
Olmil 26 to doskonały zamiennik mleka pełnego w proszku.
Olmil S50 to odpowiednio dobrana kompozycja serwatek i rafinowanego tłuszczu roślinnego. Może być stosowana jako doskonała baza tłuszczowa, ponieważ zawiera 50% tłuszczu.
Permeat serwatki w proszku to produkt powstały poprzez suszenie metodą rozpyłową płynnego permeatu serwatki.
Permeat mleczny w proszku to produkt uzyskiwany z mleka odtłuszczonego na drodze ultrafiltracji lub mikrofiltracji, zagęszczenia, krystalizacji i suszenia rozpyłowego.
Proszek karmelowy to naturalnie brązowy proszek, pełen karmelowej słodyczy i aromatu toffi. To doskonała baza do produktów cukierniczych.
Proszek mleczny cukierniczy to doskonały zamiennik mleka w proszku odtłuszczonego.
Proszek mleczny piekarniczy to produkt szeroko stosowany w piekarnictwie jako składnik mleczny.
Proszek serowy to sproszkowana forma sera. Jest stosowany w produktach o smaku serowym.
Proszek słono-karmelowy to produkt o jasnobrązowej barwie i karmelowym, lekko słonym naturalnym smaku. To doskonała baza do produktów cukierniczych.
Serwatka w proszku to produkt, który powstaje w wyniku wysuszenia serwatki podpuszczkowej. Głównym składnikiem serwatki jest laktoza, ale najcenniejsze są bardzo dobrze przyswajalne białka serwatkowe.
Serwatka w proszku instant to produkt bardzo szybko rozpuszczalny. Ma szerokie zastosowanie i duże uznanie na rynku.
Serwatka w proszku o smaku jogurtowym to specjalnie wyselekcjonowana kompozycja serwatek oraz odpowiednio dobranego aromatu.
Demineralizowana serwatka w proszku to produkt o znacząco zredukowanym słonym smaku, co umożliwia szersze wykorzystanie w przemyśle spożywczym.
Serwatka w proszku kwasowa to produkt powstały w wyniku wysuszenia serwatki pochodzącej z produkcji serów twarogowych. To naturalny regulator kwasowości.