PRODUKTY

MLECZNE

Mleko w proszku odtłuszczone

To typowy proszek mleczny, znany na całym świecie. Laktopol ma go w swojej ofercie od ponad 30 lat – niemal odkąd powstała proszkownia w Suwałkach. Jest to zdecydowanie najpopularniejszy rodzaj dostępnego sproszkowanego mleka.

Otrzymujemy je poprzez wysuszenie pasteryzowanego odtłuszczonego mleka metodą rozpyłową. Tłuszcz mleczny zredukowany jest do 1,5%, a poziom wody nie przekracza 4%.

Rozwój technologii w przemyśle mleczarskim pozwala dostarczyć coraz bardziej zaawansowane i zróżnicowane wersje tego produktu.

W zależności od użytej temperatury w procesie produkcyjnym uzyskujemy mleko w proszku w trzech poziomach obróbki cieplnej:

LH – niskodogrzewane

MH – średniodogrzewane

HH – wysokodogrzewane

 

Opakowanie:

worki 25 kg, big bagi

ZASTOSOWANIE:

lody

piekarnictwo

cukiernictwo

ciastkarstwo

jogurty

odżywki oraz mleczne mieszanki dla niemowląt

przemysł mięsny

koncentraty spożywcze