PRODUKTY

MLECZNE

Olakta 76 Preparat tłuszczowo-białkowy

Olakta 76 jest jednym z naszych pierwszych preparatów tłuszczowych produkowanych od ponad 20 lat w naszym zakładzie w Suwałkach.

To proszek uzyskany na drodze suszenia rozpyłowego odpowiednio dobranych płynnych składników.

W swoim składzie ma 76% tłuszczu roślinnego. Jest doskonałym nośnikiem tłuszczowym, pomaga w utrzymaniu funkcji emulgujących, stabilizujących, napowietrzających żywność.

Posiada neutralny smak i zapach oraz właściwości zabielające.
Cechuje się białokremową, jednolitą barwą.

Nasza baza tłuszczowa w postaci sproszkowanej:

– jest wygodniejsza w użyciu

– nie wymaga specjalnych warunków przechowywania

– posiada dłuższy okres przydatności do spożycia niż produkt w postaci płynnej

 

Opakowanie:

worki 20 kg

ZASTOSOWANIE:

piekarnictwo

cukiernictwo

zupy

sosy

lody

koncentraty spożywcze

suche mieszanki